Regel uw zorg makkelijk in het PGB Portaal

Bent u zorgaanbieder voor iemand met een pgb in een van onze zorgkantoorregio’s? Dan regelt u al uw pgb-zaken makkelijk met uw cliënt online via het PGB Portaal; van het opstellen van een zorgovereenkomst tot het declareren van zorg. Het werkt snel, gemakkelijk, overzichtelijk en veilig. En er is minder kans op fouten.

Ga naar het PGB Portaal

Zo werkt het

 1. Inloggen

  Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot het PGB Portaal voor zorgverleners: met een VECOZO-certificaat, eHerkenning of DigiD. Hoe u inlogt, hangt af van uw situatie. Informele zorgverleners loggen in met DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl/aanvragen. Formele zorgverleners loggen in met een VECOZO-certificaat of eHerkenning. Meer informatie leest  op de pagina Inloggen en profiel.

 2. Regel en beheer de pgb-zaken van uw cliënten

  Via het portaal declareert of factureert u de geleverde zorg eenvoudig aan de budgethouder. Na akkoord door de budgethouder wordt de declaratie automatisch ter uitbetaling aangeboden bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). U ziet in het portaal of de declaratie aan u is uitbetaald en het geld dus op uw rekening staat.

Veelgestelde vragen

Op mijnpgb.nl staan veelgestelde vragen, bijvoorbeeld over de werking en het gebruik van het PGB Portaal en de wijze van declareren. Of lees eerst meer informatie over het PGB Portaal in de folder. Bekijk de verschillende contactmogelijkheden wanneer u verdere vragen heeft.

De voordelen voor u

 • Alle partijen in hetzelfde portaal
  Budgethouders, zorgaanbieders en het zorgkantoor werken allemaal in het PGB Portaal. Zo kan iedereen bij de gegevens die hij nodig heeft.

 • Zorgovereenkomsten digitaal opstellen
  U kunt zorgovereenkomsten digitaal opstellen en ondertekenen. En stuurt ze met één druk op de knop (terug) naar uw cliënt of zorgkantoor. Dat scheelt veel tijd.

 • Snel declareren
  U declareert digitaal en verzendt de declaratie digitaal naar uw cliënt. Is uw cliënt akkoord? Dan vindt de uitbetaling snel plaats. Ook handig: u heeft altijd zicht op de actuele stand van uw declaraties.

 • Meer gemak, minder fouten
  Alle gegevens van uw cliënten staan overzichtelijk bij elkaar. En u hoeft de gegevens niet meer iedere keer opnieuw in te vullen en te controleren. Dat doet het portaal voor u. Dat scheelt werk en voorkomt fouten.
Ga naar het PGB Portaal

Vragen over het PGB Portaal

Heeft u een vraag over het PGB Portaal? Neem contact met ons op.