Regiobeelden

Op deze pagina vindt u de regiobeelden voor de sectoren Gehandicaptenzorg (GZ), Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Verpleging & Verzorging (V&V). Hoe past uw zorgaanbod bij de laatste ontwikkelingen in de markt?

Waarom een regionaal beeld?

Wij gebruiken de regiobeelden voor ons inkoopbeleid en de koersbepaling in de regio. De regiobeelden bestaan uit een regio-inzicht en een regioplan. Samen schetsen zij het regiobeeld van de zorg. U kunt de regiobeelden gebruiken voor het ontwikkelen van uw zorgaanbod voor uw cliƫnten. Daarnaast biedt het regiobeeld de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen.

Hoe ontwikkelt de zorgvraag zich?

Het regio-inzicht geeft een cijfermatig beeld van de ontwikkeling van de zorgvraag. Wat is het aanbod, hoe toegankelijk is de zorg en hoe doelmatig is de zorg? Ook geeft het regio-inzicht een beeld van de kwaliteit van zorg in de zes CZ zorgkantoorregio's (Haaglanden, Zuid-Hollandse Eilanden, West-Brabant, Zeeland, Zuidoost-Brabant en Zuid-Limburg).

Voor welke regionale opgaven staan we?

Uit de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die wij ontvangen vanuit signalen, dialogen en locatiebezoeken stellen wij het regioplan op. In de regioplannen formuleren wij, in afstemming met de zorgaanbieders, de regionale opgaven. In het regioplan leest u aan welke regionale opgaven, in afstemming met de zorgaanbieders, samengewerkt wordt.

Regiobeelden GGZ

2024

Afdeling Zorginkoop

Voor vragen over zorginkoop Wlz-zorg, neem contact op met uw vaste contactpersoon. Of: