Aanvraag subsidie STOZ-regeling geopend

De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) is vanaf nu geopend voor aanvragen voor subsidies tot €750.000 voor digitale en hybride zorginnovaties. Deze regeling is ontworpen om de inzet van digitale en hybride zorgprocessen te bevorderen, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en zorgprofessionals worden ontlast. Deze subsidie kan bijdragen aan de beweging naar een toekomstbestendige gehandicaptenzorg. Zorgaanbieders kunnen de subsidie gebruiken om technologie in de thuissituatie van cliënten te implementeren, op te schalen of te evalueren.

26 juni 2024

Subsidies beschikbaar

Zorgaanbieders kunnen aanspraak maken op subsidies variërend van €25.000 voor initiële ontwikkelingsfasen tot €750.000 voor de evaluatie en opschaling van bestaande ideeën. De regeling loopt van 14 mei tot en met 20 december 2024 en heeft een totaalbudget van €54 miljoen. In 2025 wordt de regeling opnieuw opengesteld onder dezelfde voorwaarden en met hetzelfde budget.

Projectroutes en doelstellingen

De STOZ-regeling biedt subsidies voor drie soorten projecten:

 1. Implementatiestart:
  Doel: Ontwikkelen van een strategie en implementatieplan voor digitale of hybride zorgprocessen.
  Subsidie: Tot €25.000.

 2. Opschalingsproject:
  Doel: Implementeren en opschalen van bewezen digitale of hybride zorgprocessen.
  Subsidie: Tot €750.000.
  Voorwaarde: Processen moeten vermeld staan op het STOZ-overzicht.

 3. Evaluatieproject:
  Doel: Implementeren en opschalen van nieuwe digitale of hybride zorgprocessen, inclusief een evaluatie en waardebepaling.
  Subsidie: Tot €750.000.
  Voorwaarde: Processen staan nog niet op het STOZ-overzicht en vereisen evaluatie om mogelijk toegevoegd te worden.

Aanvraagproces en ondersteuning

Financiering: Zorgverzekeraars en zorgkantoren moeten de subsidieaanvraag onderschrijven. Informatie en routes: Gedetailleerde informatie over de aanvraagroutes en processen is beschikbaar op deze website: STOZ: Overzicht van digitale en hybride processen (rvo.nl)