Zorgovereenkomst en zorgbeschrijving

Een zorgovereenkomst en -beschrijving helpen u bij het maken van afspraken met uw (informele) zorgverleners. Wij willen weten of u uw persoonsgebonden budget (pgb) aan zorg besteedt. Daarom hebben wij de zorgovereenkomst en zorgbeschrijving van u nodig.

Zorgovereenkomst

Een zorgovereenkomst is een contract tussen u en uw (informele) zorgverlener. Daarin staan afspraken over de zorg, de werktijden en de vergoeding (of loon) vanuit het pgb. U stuurt uw ingevulde zorgovereenkomst naar CZ zorgkantoor.

Zorgbeschrijving

In een zorgbeschrijving geeft u aan waarom u zorg nodig hebt en beschrijft u welke zorg de (informele) zorgverlener wanneer levert. Met elke zorgverlener maakt u een zorgbeschrijving.

Tips bij het invullen van uw zorgovereenkomst en -beschrijving

Verwerking

De verwerking van een zorgovereenkomst en zorgbeschrijving kan op papier of in het nieuwe PGB Portaal.

  • Op papier
    Per zorgverlener stuurt u een zorgovereenkomst en een zorgbeschrijving naar CZ zorgkantoor (per post of e-mail). Wij controleren deze en beoordelen of u de benoemde zorg vanuit uw pgb mag betalen.
  • PGB Portaal
    In het PGB Portaal stelt u de zorgovereenkomst met zorgbeschrijving digitaal op. Met één druk op de knop ondertekent u en worden deze doorgestuurd naar uw zorgverlener of naar CZ zorgkantoor.

Uitbetalen declaraties

Binnen 2 weken na ontvangst van de zorgovereenkomst en zorgbeschrijving krijgt u bericht van ons. Het kan zijn dat de zorgovereenkomst of de zorgbeschrijving (nog) niet goed is. Dan helpen we u om het in orde te krijgen. Na goedkeuring worden uw declaratie(s) verwerkt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB), zij beheren uw geld vanuit het persoonsgebonden budget en verzorgen de betalingen.

Vragen over een pgb

Hebt u vragen over het persoonsgebonden budget (pgb)? Neem gerust contact op met de afdeling Zorgadministratie.

Naar boven