Regel uw zorg makkelijk in het PGB Portaal

Heeft u een pgb en woont u in een van onze zorgkantoorregio’s? Of bent u zorgverlener voor iemand met een pgb die in een van deze regio’s woont? Dan regelt u al uw pgb-zaken makkelijk online via het PGB Portaal.

Ga naar het PGB Portaal

Het PGB Portaal is uw eigen digitale plek. Eén plek om uw volledige pgb-administratie te beheren. Ook uw zorgverlener, zorgkantoor en de SVB werken in het portaal. Iedereen een eigen digitale omgeving. Het werkt snel, makkelijk, overzichtelijk en veilig. En fouten maken, daar is minder kans op.

De voordelen op een rij

 • Alles op één plek
  Geen gedoe meer met papieren en post. In het portaal staat alles wat u nodig heeft om uw pgb goed te regelen overzichtelijk bij elkaar.

 • Zorgovereenkomsten digitaal opstellen
  De snelste en makkelijkste manier om uw zorgovereenkomst in te sturen is via het PGB Portaal. U kunt zorgovereenkomsten digitaal opstellen, delen met uw zorgverlener en beiden digitaal uw handtekening zetten. Het systeem controleert of de gegevens kloppen en volledig zijn. Dat voorkomt fouten. Daarna verstuurt u de zorgovereenkomst via het portaal naar het zorgkantoor. Dat scheelt veel tijd. De zorgbeschrijving is een onderdeel van de zorgovereenkomst en hoeft niet apart opgesteld te worden. Lees meer over het opstellen van een zorgovereenkomst in het PGB Portaal.

 • Meer gemak, minder fouten
  U hoeft uw gegevens niet iedere keer opnieuw in te vullen en te controleren. Dat doet het portaal voor u. Dat scheelt werk en voorkomt fouten.

 • Alle partijen in hetzelfde portaal
  Budgethouders, zorgverleners en het zorgkantoor werken allemaal in PGB Portaal. Geen zorgen: iedereen kan alleen bij de gegevens die hij echt nodig heeft.

Inloggen in het PGB Portaal

Ga naar het PGB Portaal en log veilig in met uw DigiD. Of lees eerst meer informatie over het PGB Portaal in de folder. U kunt ook de uitlegvideo's bekijken over het PGB Portaal.
Ga naar het PGB Portaal

Eén persoon beheert het pgb in het PGB Portaal

Voor een goed, duidelijk en overzichtelijk pgb-beheer is het belangrijk om te weten wie (namens u) wijzigingen regelt in het PGB Portaal. Zo weten wij ook bij wie we moeten zijn met vragen over uw pgb. Daarom kan per budgethouder één persoon toegang krijgen tot het PGB Portaal. Hij of zij kan hier zorg declareren, zorgovereenkomsten indienen en wijzingen doorvoeren.

Beheert u als budgethouder zelf uw pgb? Dan heeft u zelf toegang tot het portaal. Heeft u een gewaarborgde hulp of pgb-beheerder? Dan is hij of zij door ons getoetst en bekwaam bevonden om het pgb te beheren. Hij of zij kan daarom inloggen om uw administratie te beheren.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij gebruik van het PGB Portaal of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantadviseurs. Zij kunnen met u meekijken en u direct uitleg geven. Bel met  (maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00 uur) of stuur uw vraag over het PGB Portaal.

Problemen met inloggen of gebruik?

Heeft u problemen met inloggen of gebruik van het portaal? Lees wat u kunt doen.

Maakt u nog geen gebruik van het PGB Portaal?

Sommige budgethouders kunnen nog geen gebruik maken van het PGB Portaal vanwege technische redenen. Wij informeren u wanneer u wel gebruik kunt maken van het PGB Portaal.

Downloads voor het PGB Portaal

Handleiding PGB Portaal

Deze handleiding bevat uitleg over inloggen, een zorgovereenkomst opstellen met uw zorgverlener en zorg declareren in het PGB Portaal.

Op papier blijven werken

Als u op papier wilt blijven werken, gebruik dan het formulier Zorgbeschrijving van CZ zorgkantoor. En de zorgovereenkomst formulieren via de pagina 'Formulieren' op mijnpgb.nl. Stuur deze via e-mail of post naar CZ zorgkantoor. Deze werkwijze heeft wel gevolgen voor de verwerkingstijd. De verwerkingstijd voor een (wijziging) zorgovereenkomst die u op papier of per e-mail aanlevert is uiterlijk 6 weken. De verwerkingstijd van een digitaal opgestelde overeenkomst in het PGB Portaal is uiterlijk 10 werkdagen.

Onderhoud PGB Portaal

Maandelijks vindt er onderhoud plaats aan het PGB Portaal. U kunt dan niet inloggen.

Kalender met onderhoudsmomenten

Vragen over het PGB Portaal

Heeft u een vraag over het PGB Portaal? Neem contact met ons op.