Regel uw zorg makkelijk in het PGB Portaal

Heeft u een pgb en woont u in een van onze zorgkantoorregio’s? Of bent u zorgverlener voor iemand met een pgb die in een van deze regio’s woont? Dan regelt u al uw pgb-zaken makkelijk online via het PGB Portaal.

Ga naar het PGB Portaal

Het PGB Portaal is uw eigen digitale plek. Eén plek om uw volledige pgb-administratie te beheren. Ook uw zorgverlener, zorgkantoor en de SVB werken in het portaal. Iedereen een eigen digitale omgeving. Het werkt snel, makkelijk, overzichtelijk en veilig. En fouten maken, daar is minder kans op.

De voordelen op een rij

 • Alles op één plek
  Geen gedoe meer met papieren en post. In het portaal staat alles wat u nodig heeft om uw pgb goed te regelen overzichtelijk bij elkaar.

 • Zorgovereenkomsten digitaal opstellen
  De snelste en makkelijkste manier om uw zorgovereenkomst in te sturen is via het PGB Portaal. U kunt zorgovereenkomsten digitaal opstellen, delen met uw zorgverlener en beiden digitaal uw handtekening zetten. Het systeem controleert of de gegevens kloppen en volledig zijn. Dat voorkomt fouten. Daarna verstuurt u de zorgovereenkomst via het portaal naar het zorgkantoor. Dat scheelt veel tijd. De zorgbeschrijving is een onderdeel van de zorgovereenkomst en hoeft niet apart opgesteld te worden. Lees meer over het opstellen van een zorgovereenkomst in het PGB Portaal.

 • Meer gemak, minder fouten
  U hoeft uw gegevens niet iedere keer opnieuw in te vullen en te controleren. Dat doet het portaal voor u. Dat scheelt werk en voorkomt fouten.

 • Alle partijen in hetzelfde portaal
  Budgethouders, zorgverleners en het zorgkantoor werken allemaal in PGB Portaal. Geen zorgen: iedereen kan alleen bij de gegevens die hij echt nodig heeft.

Log in en ontdek het gemak

Ga naar het PGB Portaal en log veilig in met uw DigiD. Of lees eerst meer informatie over het PGB Portaal in de folder. U kunt ook de uitlegvideo's bekijken over het PGB Portaal.
Ga naar het PGB Portaal

Een persoon beheert het pgb in het PGB Portaal

Er is één persoon per budgethouder die toegang krijgt tot het PGB Portaal en dus zorg kan declareren, zorgovereenkomsten kan indienen en wijzingen kan doorvoeren. Wie dat is, verschilt per situatie. Dit helpt bij goed, duidelijk en overzichtelijk pgb-beheer: het is voor u en voor ons duidelijk wie (namens u) wijzigingen regelt in het PGB Portaal. En zo weten wij ook bij wie we moeten zijn met vragen over uw pgb.

Beheert u als budgethouder zelf uw pgb? Dan heeft u toegang tot het portaal. Heeft u een gewaarborgde hulp? Dan kan hij/zij namens u uw pgb beheren in het PGB Portaal. Een gewaarborgde hulp is getoetst door ons zorgkantoor en bekwaam bevonden. Vandaar dat de gewaarborgde hulp ook degene is die kan inloggen om uw administratie te beheren.

Heeft u geen gewaarborgde hulp, maar wel een curator? Dan is de curator degene die namens u toegang heeft tot het portaal.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij gebruik van het PGB Portaal of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantadviseurs. Zij kunnen met u meekijken en u direct uitleg geven. Bel met  (maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00 uur) of stuur uw vraag over het PGB Portaal.

Problemen met inloggen of gebruik?

Heeft u problemen met inloggen of gebruik van het portaal? Lees wat u kunt doen.

Maakt u nog geen gebruik van het PGB Portaal?

U kunt pas werken met het PGB Portaal als u daarover een brief heeft ontvangen van ons. Sommige budgethouders kunnen nog geen gebruik maken van het PGB Portaal vanwege technische redenen. Wij informeren u wanneer u wel gebruik kunt maken van het PGB Portaal.

Downloads voor het PGB Portaal

Handleiding PGB Portaal

Met uitleg over inloggen, een zorgovereenkomst opstellen met uw zorgverlener en zorg declareren in het PGB Portaal.

Op papier blijven werken

Als u op papier wilt blijven werken, gebruik dan het formulier Zorgbeschrijving van CZ zorgkantoor. En de zorgovereenkomst formulieren via de pagina 'Formulieren' op mijnpgb.nl. Stuur deze via e-mail of post naar CZ zorgkantoor. Deze werkwijze heeft wel gevolgen voor de verwerkingstijd. De verwerkingstijd voor een (wijziging) zorgovereenkomst die u op papier of per e-mail aanlevert is uiterlijk 6 weken. De verwerkingstijd van een digitaal opgestelde overeenkomst in het PGB Portaal is uiterlijk 10 werkdagen.

Onderhoud PGB Portaal

Maandelijks vindt er onderhoud plaats aan het PGB Portaal. U kunt dan niet inloggen.

Kalender met onderhoudsmomenten

Vragen over het PGB Portaal

Heeft u een vraag over het PGB Portaal? Neem contact met ons op.