Coronavirus: onze maatregelen

U hebt ongetwijfeld de gevolgen van het coronavirus (COVID-19) gemerkt. Daarom is een deel van onze dienstverlening nog steeds aangepast. Zo houden we met elkaar het risico van verspreiding van het virus zo klein mogelijk. En kunnen we u de hulp en ondersteuning blijven bieden die u nodig hebt. Bent u budgethouder van een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan is het begrijpelijk dat u ook nu nog vragen hebt over de invulling en betaling van uw zorg en de regelingen die hiervoor zijn. U leest er meer over op deze pagina.

Maatregelen en wat dit voor u betekent

Bij CZ zorgkantoor staan de gezondheid en veiligheid van onze cliënten en hun naasten, zorgaanbieders en onze medewerkers voorop. We volgen daarom de adviezen en richtlijnen van de regering en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit heeft gevolgen voor de manier waarop wij op dit moment contact met u hebben:

  • Afspraken met cliënten en zorgverleners op al onze kantoren of bij cliënten thuis gaan niet door.
    Huisbezoeken gaan tijdelijk niet door en vinden telefonisch plaats. Dit betekent ook dat we het bewuste keuze gesprek telefonisch met u voeren.
  • Hebt u klachten, bent u in aanraking geweest met iemand met het coronavirus of blijft u gewoon liever thuis?
    We helpen u graag telefonisch of via e-mail verder.

We hebben aandacht voor budgethouders pgb

Voor een deel van de budgethouders heeft het coronavirus nog steeds invloed op het dagelijks leven en op de zorg die nodig is. Bijvoorbeeld omdat zorg niet altijd kan doorgaan zoals u gewend was. Of omdat u tijdelijk een andere zorgverlener hebt. Het is belangrijk dat uw zorg en de betaling daarvan doorgaat. Daarom zijn er in samenwerking met onder andere het ministerie van VWS verschillende maatregelen genomen waar u mogelijk voor in aanmerking kunt komen. Lees meer over corona en pgb. 

We zijn er voor u

Ook de komende tijd vraagt op verschillende manieren om aanpassing. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor u. Dat realiseren we ons maar al te goed. We hopen op uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie en rekenen op uw medewerking. Hebt u vragen over uw pgb? Onze medewerkers staan telefonisch en per mail voor u klaar met hulp en advies.

Naar boven