Geslaagde cliëntenraaddagen ouderenzorg

Op 28 september en 4 oktober jl. organiseerden wij speciaal voor ongeveer 150 leden van de cliëntenraden van zorgaanbieders in de ouderenzorg uit onze zorgkantoorregio’s twee bijeenkomsten in Eindhoven en Spijkenisse. Het thema van beide dagen was ‘Zorginnovatie, ja natuurlijk!’.

11 oktober 2023

De zorg moet anders. Hoe gaat zorginnovatie ons helpen in de toekomst?
De komst van digitale hulpmiddelen is in volle gang. Tijdens deze dagen bespraken we dergelijke innovaties met cliëntenraden en wat ze hiervan kunnen leren. Daarnaast werden er nieuwe technologieën getoond waarmee de deelnemers daadwerkelijk aan de slag gingen. Mike van Rijswijk, directeur Innovation Playground, vertelde over de inzet van sociale robotica bij zorgorganisaties. Robert Tournoij en Anne-Cathrien Liebregts (zorginnovatiecoaches) en Jan Evers, lid CCR van zorgaanbieder Oktober gingen in op hun dagelijkse praktijk met digitale (hulp)middelen, deelden goede voorbeelden, maar ook uitdagingen.

Verder gaven Tiske Boonstra en Klazien Teeuwissen van het LOC Waardevolle zorg informatie over de rol van de cliëntenraden en gingen dieper op de materie in.

De aanwezige leden van de cliëntenraden droegen op hun beurt vanuit de dagelijkse praktijk veel nieuwe ideeën voor ons aan. Wij nemen deze ideeën mee bij het verder ontwikkelen van het inkoopbeleid voor de ouderenzorg.