CZ zorgkantoor, zorgverzekeraar CZ en Thebe werken samen aan toekomstbestendige ouderenzorg in Nederland

Op 5 juni 2024 ondertekenden CZ zorgkantoor, zorgverzekeraar CZ en ouderenzorgorganisatie Thebe een duurzame coalitie. Samen werken zij de komende vijf jaar aan het toekomstbestendig maken van de ouderenzorg in Nederland. Dat doen zij binnen het programma Thuiswaarts, waarin CZ zorgkantoor en zorgverzekeraar CZ langdurige samenwerkingsverbanden aangaan met verschillende zorgorganisaties. Het doel van de coalitie met Thebe is om de zorg voor ouderen duurzaam toegankelijk en betaalbaar te houden, waarbij ouderen zo lang mogelijk eigen regie en een goede kwaliteit van leven ervaren.

Druk op ouderenzorg

De druk op de ouderenzorg zal de komende jaren alleen maar toenemen door de vergrijzing onder de bevolking en het voortdurende tekort aan zorgpersoneel. Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst nog steeds de juiste zorg geleverd kan worden, is het noodzakelijk om op een andere manier te kijken naar de zorg. De naaste familie en het eigen netwerk krijgen een steeds grotere en belangrijkere rol in de ondersteunende zorg aan ouderen. Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van technologische zorginnovaties. Door samenwerkingen tussen zorgorganisaties, kan men van elkaar leren, de beste innovaties opschalen en impact maken op de ouderenzorg.

Gezamenlijke visie

CZ zorgkantoor, CZ en Thebe stelden een gezamenlijke visie op. Leidend daarbij is dat de zorg voor ouderen een verantwoordelijkheid is van ons allemaal. De coalitie wil onder andere het netwerk rondom ouderen activeren en hen helpen om aanvullende zorg en ondersteuning te bieden. Daarnaast worden innovatieve projecten die een positieve impact hebben op de ouderenzorg, door de coalitie gedeeld en uitgebreid naar landelijk niveau. Zo kunnen andere zorginstellingen deze innovatieve projecten overnemen.

Meer lezen over de coalitie? Lees hier het nieuwsbericht van Thuiswaarts