CZ zorgkantoor regio’s Zuid-Hollandse eilanden en West-Brabant aangesloten op PGB Portaal

Vandaag zijn de regio’s Zuid-Hollandse eilanden en West-Brabant van CZ zorgkantoor aangesloten op het PGB Portaal. Zij volgen nadat in september de eerste regio, Zeeland, werd aangesloten op het portaal.

5 november 2019

Er kunnen nu ruim 6.000 budgethouders en (in)formele zorgverleners van deze regio’s inloggen in het PGB Portaal. Daarmee heeft CZ zorgkantoor 3 van de 6 regio’s aangesloten op deze nieuwe, digitale omgeving.

Zorg met een persoonsgebonden budget

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kan Wlz-zorg worden ingekocht als iemand bijvoorbeeld door ziekte, handicap of ouderdom langdurig zorg nodig heeft. De budgethouder kan zelf de zorg regelen die hij nodig heeft, bepaalt wie hij voor welke zorgtaak wil inhuren en houdt een pgb-administratie bij. De declaraties van zorgverleners gaan naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die verder de betalingen regelt.

Pgb-zaken eenvoudig zelf regelen

In het PGB Portaal kunnen budgethouders (of gewaarborgde hulpen) en zorgverleners in de nieuwe, digitale omgeving pgb-zaken eenvoudig zelf regelen. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot het declareren van de geleverde zorg. Doordat alles gestandaardiseerd is, gaat dit eenvoudiger en sneller en is de kans op het maken van fouten kleiner. Ook het berichtenverkeer tussen de betrokken partijen wordt via het PGB Portaal geregeld. Op de website van Mijn PGB staat stap voor stap uitgelegd hoe het nieuwe portaal werkt. Ook zijn hier instructiefilmpjes te vinden met uitleg over het invoeren van bijvoorbeeld een zorgovereenkomst.

Naar boven