CZ zorgkantoor start innovatietraject in Zuid-Limburg

CZ zorgkantoor gaat meer investeren in regionale samenwerking. Hieronder vallen ook partnerschappen met een beperkt aantal zorgaanbieders ten behoeve van opschaling en implementatie van technologische innovatie.

21 september 2020

Samen met Gehandicapten Zorg (GZ) aanbieders Stichting Koraal, Stichting Pergamijn en Daelzicht is voor de regio Zuid-Limburg hierover een eerste start tot samenwerking gemaakt en een gezamenlijke ambitie uitgesproken.

Behoefte voor innovatie

Uit een inventarisatie bij innovatiemanagers van diverse GZ zorgaanbieders bleek dat de behoefte voor innovatie vooral zit in de betere opschaling en implementatie van bestaande technologische innovaties. Dus niet zozeer de ontwikkeling van nieuwe innovaties. Deze innovaties dienen meer tijd voor de zorg of verduurzaming van de zorg op te leveren. In deze start bouwen we samen met Stichting Koraal, Stichting Pergamijn en Daelzicht aan een fundament voor duurzame zorg, ondersteunt door technologie. Deze aanbieders hebben de ambitie uitgesproken om samen stappen te willen zetten naar een duurzame, provinciale technologie gedreven samenwerking, vanuit een gezamenlijke regionale visie op Wlz GZ zorg: ‘Persoonsgerichte zorg en ondersteuning met behulp van (digitale) technologie’.

Vergroten digivaardigheid en digitechnologie

De eerste fase van deze samenwerking richt zich op de zorgprofessional: deze wordt klaargestoomd voor de toekomst door de ‘digivaardigheid en digitechnologie’ van deze professional te vergroten.

Hoe verder?

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en leermomenten in deze samenwerking rondom technologische innovatie. Wat werkt en wat niet? En wat willen we de komende jaren meegeven in eventuele andere samenwerkingen in onze CZ zorgkantoorregio’s? Hebt u zelf al een goed voorbeeld dat u onder de aandacht wil brengen of wil uitrollen? Neem dan contact op met uw GZ zorginkoper van CZ zorgkantoor.

Naar boven