Gespecialiseerd verpleegkundig handelen (GVH)

Het gaat om verpleegkundige handelingen die nodig zijn in de thuissituatie vanwege een medisch-specialistische ingreep na ontslag uit het ziekenhuis. Bijvoorbeeld het verzorgen van een wond of het geven van medicijnen via een infuus. Deze toeslag is bedoeld voor situaties waarin er dus een (tijdelijke) behoefte is aan gespecialiseerde verpleging. In deze situaties neemt de huisarts het toezicht of de interventie van de medisch specialist over.

 

Hoe vraagt u het aan?

De zorginstelling waarvan u de zorg (verpleging) ontvangt zal eerst alle vormen van verpleging uit het basisbudget inzetten. Past de zorg niet binnen het beschikbare budget? Dan kan de zorginstelling de toeslag GVH aanvragen bij ons. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Heeft u vragen?

Vindt u het lastig om te bepalen of u voor de toeslag in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag en adviseren u over de mogelijkheden die u heeft.

Contact met onze afdeling Zorgadvies

Heeft u een vraag aan de afdeling Zorgadvies? Neem gerust contact op met onze medewerkers. Zij staan voor u klaar en adviseren u graag.