Budgethouders en zorgverleners waarderen PGB Portaal met een 7,8

Drie zorgkantoorregio’s van CZ, een van zorgkantoor DSW en twee van zorgkantoor Zilveren Kruis werken inmiddels met het nieuwe PGB Portaal (PGB 2.0). Budgethouders en zorgverleners waarderen dit portaal met een 7,8. In het voorjaar van 2021 worden weer drie tot zes regio’s aangesloten op het portaal. Dit laat de minister van VWS aan de Tweede Kamer weten in een brief over de stand van zaken PGB 2.0.

5 november 2020

Verdere aansluiting

Zorgkantoren van CZ, DSW en Zilveren Kruis werken op dit moment in verschillende regio’s met het systeem, waar inmiddels ruim 6.000 (15%) budgethouders in de langdurige zorg gebruik van maken. Het  aansluitingsproces verloopt inmiddels goed. Dat maakt het mogelijk om al in het voorjaar van 2021 de verdere aansluiting van zorgkantoren door te voeren, zo schrijft de minister. De voorbereidingen om de volgende 4.000 budgethouders van drie zorgkantoorregio’s aan te sluiten zijn begonnen. Deze budgethouders worden in april 2021 aangesloten op het PGB Portaal. De aansluiting van de overige zorgkantoorregio’s in Nederland, met in totaal ongeveer 30.000 budgethouders, begint in het tweede kwartaal van 2021 en wordt naar verwachting afgerond in de eerste helft van 2022.

PGB Portaal overzichtelijk en snel

De huidige gebruikers van het portaal geven aan dat het overzichtelijk is en het afsluiten en wijzigen van zorgovereenkomsten snel verloopt. Het indienen van declaraties gaat makkelijk en de uitbetaling aan zorgverleners vindt snel plaats. Nadat de aansluiting van de zorgkantoren is afgerond zal het systeem ook gebruikt worden voor persoonsgeboden budgetten (pgb’s) uit de Zorgverzekeringswet.

Naar boven