Feestelijke opening nieuwe locatie SWZ Zorg Wassenaar

Theo van Uum (directeur Langdurige Zorg van het ministerie van VWS) opende 23 april, samen met twee leerlingen van de Limes praktijkschool, de nieuwe verpleeghuislocatie van SWZ Zorg in Wassenaar.

30 april 2019

Namens VWS hield de heer Van Uum een korte toespraak en ook Caro Verlaan, senior manager Langdurige Zorg van CZ zorgkantoor, heeft kort stilgestaan bij de opening en de inzet van leerlingen van de praktijkschool.

Inzet woonassistenten via Limes praktijkschool

In de huidige krappe arbeidsmarkt is iedere aanbieder op zoek naar goed gekwalificeerd personeel. Bij SWZ volgt bestaand personeel regelmatig opleidingen, maar de samenwerking met Limes betekent dat nu ook leerlingen van de praktijkschool opgeleid worden als woonassistent bij SWZ.

Sfeer, veiligheid en aandacht

Woonassistenten zijn medewerkers die zorgen voor sfeer, veiligheid en aandacht. Ze vervullen hun rol met passie. Er is veel diversiteit in woonassistenten: studenten, jonge moeders en herintreders. Eén kwaliteit hebben zij gemeen: ze zorgen voor een sfeervol thuis, een gezellige huiskamer, het eten en drinken en continuïteit en rust in de woningen. Ze ondernemen dagelijks activiteiten samen met bewoners, bijvoorbeeld door te koken, de krant te lezen, muziek te luisteren, foto’s te kijken, een kop koffie te drinken of te puzzelen. Alles naar wens van de bewoners. Mede dankzij de extra gelden die het ministerie van VWS beschikbaar heeft gesteld voor de arbeidsmarkt in de zorg, is de eerste groep eind vorig jaar gestart.