Palliatief terminale zorg bij zorg in natura

Palliatief terminale zorg (PTZ) is zorg die wordt geleverd in de laatste levensfase van een cliënt. Deze zorg is vaak gericht op behandeling of begeleiding bij pijn, benauwdheid en angst en niet op herstel. Daarnaast is het doel om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden voor de cliënt en zijn mantelzorg.

Bespreek uw wensen

Het is belangrijk dat u met uw naasten en zorgverleners bespreekt wat uw wensen zijn. Wilt u de palliatieve zorg thuis of in een zorginstelling ontvangen? Thuis kan betekenen in het eigen huis, het ouderlijk huis, een klein wooninitiatief of een hospice/bijna-thuis-huis.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de laatste levensfase thuis kan doorbrengen. Maar toch is dit niet altijd mogelijk.

Heeft u vragen?

Misschien twijfelt u nog over zorg thuis of zorg in een instelling. Wat uw vraag ook is, wij staan graag voor u klaar om u te adviseren over de mogelijkheden.
Meer informatie kunt u nalezen op de website van de overheid.

Contact met onze afdeling Zorgadvies

Heeft u een vraag aan de afdeling Zorgadvies? Neem gerust contact op met onze medewerkers. Zij staan voor u klaar en adviseren u graag.