Verhuiskosten

Woont u in een zorginstelling en gaat u verhuizen? Dan zijn daar vaak kosten aan verbonden. Maar wie moet die betalen?

Wilt u zelf verhuizen?

Wilt u zelf verhuizen naar een andere kamer van dezelfde zorginstelling? Of naar een andere zorginstelling? Dan zijn de kosten van de verhuizing voor u. Soms kunt u een vergoeding krijgen voor het inrichten van uw nieuwe kamer. Wilt u meer weten over deze vergoeding? Neem dan contact op met de zorginstelling waar u woont of gaat wonen.

Wil uw zorginstelling dat u verhuist?

Vraagt de zorginstelling u om te verhuizen? Bijvoorbeeld door renovatie, nieuwbouw of sluiting. Dan vergoedt de instelling de verhuiskosten. Soms kunt u een vergoeding krijgen voor het inrichten van uw nieuwe kamer. Neem hiervoor contact op met de zorginstelling waar u woont.

Gaat u weer zelfstandig wonen?

Gaat u terug naar een zelfstandige woning? Dan betaalt u de verhuiskosten zelf. Heeft u voor een langere tijd in een zorginstelling gewoond? Misschien komt u in aanmerking voor een lagere eigen bijdrage zolang u nog in de zorginstelling woont.

Neem contact op met uw zorginstelling of u hiervan gebruik kunt maken. Uw zorginstelling stuurt dan het formulier ‘Terugkeer naar zelfstandig wonen Wlz’ naar CZ zorgkantoor. Wij ondertekenen het formulier en sturen het naar het CAK. Het CAK neemt uw verzoek in behandeling.

Contact met onze afdeling Zorgadvies

Heeft u een vraag aan de afdeling Zorgadvies? Neem gerust contact op met onze medewerkers. Zij staan voor u klaar en adviseren u graag.