Vaccinatie pgb-zorgverleners

Op woensdag 6 januari is een gezamenlijke start gemaakt met vaccinatie van de eerste zorgmedewerkers in verpleeghuizen en medewerkers COVID-zorg in ziekenhuizen. Er is een indeling gemaakt van wie wanneer aan de beurt is.

1 februari 2021

Wanneer ben ik aan de beurt?

Zorgverleners die op basis van een persoonsgebonden budget (pgb) zorg leveren, ontvangen via de budgethouder een brief waarmee ze contact kunnen opnemen met de GGD voor een afspraak. Pgb-zorgverleners die via een instelling werken, krijgen een uitnodiging van deze instelling. Budgethouders ontvangen een oproep via de huisarts of instellingsarts wanneer zij aan de beurt zijn. U kunt alleen een afspraak maken als u hiervoor een uitnodiging heeft ontvangen. De uitnodiging is niet overdraagbaar.

Hoe gaat het verder?

Zodra u een uitnodiging voor vaccinatie heeft ontvangen, maakt u zelf een afspraak voor de vaccinatie. Dat doet u door te bellen met het landelijk belcentrum voor vaccinaties van de gezamenlijke GGD’en. In de uitnodigingsbrief staat meer informatie. Het belcentrum is 7 dagen per week open: van 8.00 tot 20.00 uur. De GGD’en geven de vaccinaties op verschillende plaatsen in Nederland.

Twee prikken

U krijgt 2 keer een prik. Bij het belcentrum maakt u meteen een afspraak voor de eerste én de tweede prik. De tweede prik volgt 3 weken na de eerste prik. Houd hier rekening mee bij het maken van de afspraak.

Meer weten?

Hebt u vragen over het coronavirus of de vaccinatie? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351. Of kijk op www.coronavaccinatie.nl voor meer informatie.

Bron: Ministerie van VWS

Naar boven