Ouderenzorg: liefde, intimiteit en seksualiteit bespreekbaar maken

Liefde, intimiteit en seksualiteit horen bij het leven, ook als je ouder wordt. Verpleeghuisbewoners (en hun partners) hebben hier ook behoefte aan. Hoe kun je als zorgmedewerker inspelen op deze behoeften? En hoe ga je als team om met de behoeften van bewoners (en hun partners)?

2 maart 2021

De Academische Werkplaats Ouderen van Tranzo, Tilburg University heeft het spel Inteam, een flyer met verhalenbundel en een deurhanger gelanceerd. Deze producten zijn ontwikkeld door en voor (toekomstige) zorgmedewerkers en helpen om het thema 'liefde, intimiteit en seksualiteit' bespreekbaar te maken in de ouderenzorg.

De flyer met verhalenbundel helpen om dit thema bespreekbaar te maken met een bewoner en zijn/haar partner. Het spel Inteam helpt zorgprofessionals om het thema ‘liefde, intimiteit en seksualiteit’ te bespreken, er kennis over op te doen en ervaringen te delen. De deurhanger helpt om bewustwording te creëren bij zorgprofessionals over dit onderwerp.

Een mooi voorbeeld waar wetenschap, onderwijs en praktijk de krachten hebben gebundeld en op deze manier relevante producten hebben ontwikkeld voor de ouderenzorg.

Wilt u er meer over weten?

Lees er meer over op de website mensgerichteouderenzorg.nl en bekijk de making of video.

Hebt u interesse in de producten?

Neem dan contact op met de kwaliteitsmedewerker van ons zorgkantoor. Goed om te weten: voor zorgaanbieders binnen ons werkgebied stellen wij een eerste exemplaar van het spel Inteam gratis beschikbaar.

Naar boven