Kennis-app LVB helpt bij herkenning van een licht verstandelijke beperking

Het Expertisepunt Verstandelijke Beperking heeft de Kennis-app LVB ontwikkeld. De app helpt zorgprofessionals bij het herkennen van een licht verstandelijke beperking (LVB). Met behulp van deze app kunnen zij beter inspelen op de specifieke behoeften van mensen met een licht verstandelijke beperking.

31 juli 2019

Hoe communiceer je bijvoorbeeld het beste met mensen met een licht verstandelijke beperking? En hoe herken je de beperking sneller? De Kennis-app LVB is gratis te downloaden via het online platform Expertisepunt verstandelijke beperking of via de App store en Google play.

Over het online platform Expertisepunt Verstandelijke Beperking

Bent u zorgprofessional of betrokken in het netwerk rondom mensen met een beperking? Op het online platform Expertisepunt verstandelijke beperking vindt u naast informatie en tips ook antwoorden op veelgestelde vragen. Hoe past u bijvoorbeeld uw communicatie aan en waar moet u op letten bij ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking? Wat zijn veelvoorkomende problematieken en waar moet u op letten met het oog op preventie?

Meer over het Expertisepunt Verstandelijke beperking