CZ zorgkantoor regio Zeeland succesvol aangesloten op PGB Portaal

Vandaag is de regio Zeeland van CZ zorgkantoor aangesloten op het PGB Portaal. Daarmee is CZ zorgkantoor de tweede voorloper die is aangesloten op het nieuwe PGB Portaal. Ongeveer 800 budgethouders en 1.850 zorgverleners kunnen gebruik maken van deze nieuwe digitale omgeving om hun pgb-zaken te regelen.

10 september 2019

Zorg met een persoonsgebonden budget

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kan Wlz-zorg worden ingekocht als iemand bijvoorbeeld door ziekte, handicap of ouderdom langdurig zorg nodig heeft. De budgethouder kan zelf de zorg regelen die hij nodig heeft, bepaalt wie hij voor welke zorgtaak wil inhuren en houdt een pgb-administratie bij. De declaraties van zorgverleners gaan naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die verder de betalingen regelt.

Pgb-zaken eenvoudig zelf regelen

In het PGB Portaal kunnen budgethouders (of gewaarborgde hulpen) en zorgverleners in de nieuwe, digitale omgeving pgb-zaken eenvoudig zelf regelen. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot het declareren van de geleverde zorg. Doordat alles gestandaardiseerd is, gaat dit eenvoudiger en sneller en is de kans op het maken van fouten kleiner. Ook het berichtenverkeer tussen de betrokken partijen wordt via het PGB Portaal geregeld. Op de website van Mijn PGB staat stap voor stap uitgelegd hoe het nieuwe portaal werkt. Ook zijn hier instructiefilmpjes te vinden met uitleg over het invoeren van bijvoorbeeld een zorgovereenkomst.

De overige regio’s van CZ zorgkantoor maken de overstap naar het PGB Portaal later.

Naar boven