CZ zorgkantoor ondersteunt initiatief Lefgozer voor meer mbo-zij-instromers in de zorg

Lefgozer is een regionale samenwerking van de volgende partijen in Zuidoost-Brabant: Oktober, Joris Zorg, ZuidZorg, Vitalis, Archipel, Sint Annaklooster en Ananz met als doel meer mbo-zij-instromers in de zorg te krijgen.

12 januari 2021

Het initiatief komt uit Noordoost-Brabant waar in de afgelopen 20 maanden ruim 270 mensen zijn gestart en de eerste 30 deelnemers al een diploma hebben.

Lefgozers

Om in de toekomst meer mbo-leerlingen te kunnen opleiden voor de zorg, zijn de voorwaarden voor zij-instromers, de zogenaamde ‘Lefgozers’, om een opleiding te starten aantrekkelijker gemaakt. Het werk-leerprogramma omvat een verkorte mbo-zorgopleiding waarbij het diploma Verzorgende IG (verzorgende individuele gezondheidszorg) kan worden behaald in 18 maanden. De opleiding wordt vergoed en er wordt een passend salaris geboden. Daarnaast is er een baangarantie met een vast contract in de ouderen- of thuiszorg. Gedurende het traject is er persoonlijke begeleiding van een vaste begeleider, een groepsdocent en een carrièrecoach.

Het Lefgozer-traject wordt behalve door CZ zorgkantoor ook ondersteund door opleidingscentrum OPPstap en zorgwerkgevers-samenwerkingsverband Transvorm. Meer informatie vindt u op www.lefgozer.nu/regiokeuze.

Naar boven