CZ zorgkantoor krijgt nieuwe leiding

Johan Vermeulen, adjunct-directeur CZ zorgkantoor van de CZ Groep, gaat per 1 december aanstaande met pensioen. Na bijna 40 jaar in verschillende managementfuncties gewerkt te hebben, heeft Johan de laatste 20 jaar CZ zorgkantoor opgebouwd tot een toonaangevende organisatie op het gebied van kennis met betrekking tot zorgcontractering en administratie voor de langdurige zorg.

17 augustus 2018

Bij het grote publiek is Johan Vermeulen minder bekend, maar in bestuurlijke kringen is dat anders. In de afgelopen jaren heeft hij een breed netwerk opgebouwd. Binnen dit netwerk staat hij bekend als iemand die niet alleen verstand van zaken heeft, maar ook altijd opzoek is naar het evenwicht tussen het beleidsmatige en het administratieve. De win-win situatie heeft zijn voorkeur. Deze eigenschappen hebben, samen met zijn excellente kennis en ervaring op het gebied van uitvoerings- en bekostigingsstructuur, een grote bijdrage geleverd tijdens de transities die de afgelopen jaren binnen de Nederlandse gezondheidszorg hebben plaatsgevonden.

CZ zorgkantoor heeft voor de komende jaren een duidelijke ambitie als het gaat om méér individuele begeleiding en het ‘bijstaan in moeilijke tijden’ van de inwoners in de zes CZ zorgkantoorregio’s. Daarnaast wil CZ zorgkantoor inzetten op het verder vergemakkelijken van de administratie.

Opvolger

De directie Zorg en de Raad van Bestuur van CZ hebben een opvolger gevonden die de zorgsector goed kent en qua profiel aansluit bij de ambitie van CZ zorgkantoor. De opvolger is mevrouw Caro Verlaan, thans manager Verpleging & Verzorging binnen CZ zorgkantoor. Eerder was zij werkzaam bij verschillende organisaties in de ouderenzorg. Mevrouw Verlaan zal per 1 november van dit jaar de taken van Johan Vermeulen overnemen in de functie van senior manager van het zorgkantoor.

Tegelijkertijd zal de functie van Caro Verlaan worden overgenomen door Jaap Stappers, sinds 2016 senior zorginkoper Verpleging & Verzorging, (mede)verantwoordelijk voor het relatiebeheer en contracteerproces van deze sector. Als manager van de afdeling Verpleging & Verzorging zal hij verantwoordelijk worden voor de inkoop van Wlz-zorg in zes regio’s voor circa 30.000 mensen. Jaap Stappers werkte eerder als consultant voor onder meer adviesbureaus in de zorg, huisvesting en vastgoed.

Naar boven