CZ verwenzorgprijzen 2021 toegekend

Het maakt het leven mooier voor de patiënt én de verzorger: verwenzorg. Mensen die langdurig afhankelijk zijn van zorg, worden verrast met extra aandacht.

24 september 2021

Kwetsbare mensen blij maken

Elk jaar doet het CZ Fonds verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg in de CZ zorgkantoorregio’s. Door de coronacrisis was het weer een bijzonder jaar en was het nóg meer van belang aandacht voor al het goede binnen de zorg uit te spreken en te waarderen. Omdat we graag meer kwetsbare mensen blij willen maken en ondersteunen, heeft het CZ Fonds dit jaar 160 verwenzorgprijzen van € 600 beschikbaar gesteld.

Thema “maak het exclusieve weer gewoon”

Door de coronamaatregelen was het extra moeilijk om een ander van dichtbij aandacht te geven of eens goed te verwennen. Zeker als de ander afhankelijk is van zorg. Hoe kunnen wij dan tóch dat beetje extra geven? Samen een ijsje halen, kaartje schrijven aan familie of met de voeten in een lekker voetenbadje? Het is de kunst om dit soort verwennerijen te bedenken en op een veilige, ‘coronaproof’ manier uit te voeren.

Prijzen toegekend: voorbeelden van persoonlijke aandacht en zorg

Alle 160 verwenzorgprijzen zijn toegekend. Sommige winnaars hebben hun verwenzorgmoment al uitgevoerd, zoals een bezoek aan Fort Sabina in Heijningen voor mensen met een beperking en een bezoek van een meesterbarbier voor mannelijke bewoners van een verpleeghuis. Op LinkedIn plaatsen we regelmatig berichten over mooie voorbeelden van deze persoonlijke aandacht en zorg. Het biedt u mogelijk inspiratie voor een toekomstig verwenzorgmoment voor uw cliënten! Volg de hashtag #czverwenzorgmoment.

Meedoen in de toekomst?

Vanaf 2022 worden de uitnodigingen voor de Verwenzorgprijs digitaal verzonden. Wilt u hiervoor een uitnodiging ontvangen? Stuur ons een mail met vermelding van het organisatieadres en het e-mailadres waarop u de uitnodiging wilt ontvangen.

Voorwaarden

De Verwenzorgdagen voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De kosten zijn maximaal € 600.
  • De verwenzorgactiviteit vindt plaats in de periode van september t/m december 2022.
  • Het verwenzorgidee is bestemd voor een groep chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg (geen individueel verwenzorgidee).

Naar boven