Een zorgovereenkomst wijzigen, verlengen of beëindigen? Dat kan snel in het PGB Portaal

Heeft u een pgb? Weet dan dat de snelste en makkelijkste manier om een zorgovereenkomst te wijzigen, verlengen of beëindigen is via het PGB Portaal.

23 januari 2023

Wijzigen of verlengen: dat werkt zo

Open op de pagina ‘Overzicht zorgovereenkomsten’ de juiste zorgovereenkomst. Klik op de knop ‘Wijzigen’. Bij een wijziging van een zorgovereenkomst doorloopt u weer de stappen, zoals bij het opstellen van een zorgovereenkomst. U kunt op de knop ‘Informatie over wijzigen’ klikken voor extra hulp en informatie. Wijzigingen die uw zorgverlener of u maakt, moeten altijd ondertekend worden door uw zorgverlener en door u. Sommige wijzigingen kunt u daarna zelf doorvoeren, bijvoorbeeld een verlenging of een wijziging in overige afspraken. Voor andere wijzigingen is opnieuw goedkeuring van ons nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om een wijziging in de werkzaamheden of de tarieven. In stap 4 ziet u of uw wijziging moet worden goedgekeurd door ons zorgkantoor. Heeft u een gewaarborgde hulp? Dan is de gewaarborgde hulp degene die als laatste het document controleert en aanlevert bij het zorgkantoor. Een wijziging gaat altijd in op de eerste dag van een nieuwe maand.

Beëindigen

Wanneer u een zorgovereenkomst (eerder) wilt beëindigen, bespreekt u dit eerst met uw zorgverlener. Open op de pagina ‘Overzicht zorgovereenkomsten’ de juiste zorgovereenkomst en klik daarna op de knop ‘Beëindigen’. Vul hier de nieuwe einddatum van de zorgovereenkomst in. Houd hierbij wel rekening met de opzegtermijn en kijk of er nog niks uitbetaald is. Is de zorgverlener het niet eens met de beëindiging, dan gelden er andere regels. Deze informatie krijgt u tijdens het opstellen van de beëindiging.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij gebruik van het PGB Portaal of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantadviseurs. Zij kunnen met u meekijken en u direct uitleg geven. Bel met 088 555 70 65 (maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00 uur) of mail uw vraag over het PGB Portaal.